Zoetwatervissen

AF_aal_transparentPaling

Sinds 1 januari 2010 wordt de aal of paling in alle Noorse binnen-en kustwateren het hele jaar door beschermd en moet, wanneer je deze vangt, in ieder geval worden teruggezet.
Meer informatie over paling

AF_aesche_transparentVlagzalm

Vlagzalm is vertegenwoordigd in tal van Noorse wateren, hij komt vooral in rivieren en beken voor, maar soms ook in meren. Echter alleen in diegene, waarin beken en rivieren voor een goede aanvoer van vers, zuurstofrijk water zorgen.
Meer informatie over vlagzalm

AF_barsch_transparentBaars

De beste bestanden aan baars zijn te vinden in de Zuid- en Oost-Noorwegen. Ook sommige grote rivieren in deze regio’s kunnen goede bestanden bevatten, in de meeste kleinere rivieren en in de hooglanden ontbreken deze vissen volledig.
Meer informatie over de baars

AF_forelle_transparentForel

Vooral de forel is alom vertegenwoordigd in veel Noorse wateren door het gehele land. Om ze in beekjes, rivieren en meren te vangen, is daarom meestal geen groot probleem.
Meer informatie over de forellen

AF_hecht_transparentSnoek

Snoek komt in veel binnenwateren in het zuiden, oosten en midden van Noorwegen voor. In sommige wateren zijn de bestanden zelfs zo goed, dat je vangsten kunt realiseren waarvan je in Nederland alleen maar dromen kunt.
Meer informatie over snoeken

AF_lachs_transparentZalm

Zalm, in het bijzonder de Atlantische zalm, komt in veel Noorse rivieren voor. Net als de zeeforel keert ook de zalm alleen voor het paaien terug naar de rivieren, vaak meerdere keren in het leven van deze vissoort.
Meer informatie over zalm

AF_renke_transparentMarene

De Noorse marenen zijn beperkt met hun familieleden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland te vergelijken. Een verschil bestaat eruit dat ze niet alleen in meren maar ook in beken en rivieren voorkomen.
Meer informatie over de marene

AF_meerforelle_transparentZeeforel

Zeeforellen zijn te vinden in de meeste rivieren in Noorwegen, op voorwaarde dat zij een verbinding met de zee hebben. Want van daaruit trekt de zeeforel naar de rivieren om te paaien en zo te zorgen voor het nageslacht.
Meer informatie over de zeeforel

AF_quappe_transparentKwabaal

De kwabaal is te vinden in de Noorse meren en rivieren, maar wordt relatief weinig bevist, wat waarschijnlijk te wijten is aan het feit dat deze vis als consumptievis in Noorwegen niet erg populair is.
Meer informatie over de kwabaal

Beekridder

Beekridders zijn te vinden in vele Noorse wateren, waarbij je een onderscheid moet maken tussen drie ondersoorten, namelijk tussen op meren of beken levende en uit zee optrekkende beekridders.
Meer informatie over de beekridder

AF_zander_transparentSnoekbaars

De snoekbaars speelt slechts in een paar Noorse wateren een rol, maar waar hij voorkomt kan hij meestal gericht worden bevist. De beste wateren met een zandige bodem zijn zeker in het zuiden en oosten van het land te vinden.
Meer informatie over snoekbaars

 

© Copyright voor alle visafbeeldingen/tekeningen:
A. Fröhlich / www.media-army.de (2011)