Zoetwatervissen

AF_aal_transparentPaling

Sinds 1 januari 2010 wordt de paling in alle Noorse binnen-en kustwateren het hele jaar door beschermd en moet, als het tot vangst komt, in ieder geval worden teruggezet.
Meer informatie over paling

AF_aesche_transparentVlagzalm

Vlagzalm is vertegenwoordigd in tal van Noorse wateren, hij komt vooral in rivieren en beken voor maar soms ook in meren. Echter alleen zulke, die over goeie aan- en afvoer beschikken.
Meer informatie over vlagzalm

AF_barsch_transparentBaars

De beste baars voorraden zijn te vinden in de Zuid- en Oost-Noorwegen. Ook sommige grote rivieren in deze regio’s kunnen hebben goede voorraden, in de meeste kleinere rivieren en in de hooglanden ontbreken deze vissen volledig.
Meer informatie over de baars

AF_forelle_transparentForellen

Vooral forel zijn alom vertegenwoordigd in veel Noorse wateren door het hele land. Om ze in beekjes, rivieren en meren te vangen, is daarom meestal geen groot probleem.
Meer informatie over de forellen

AF_hecht_transparentSnoek

Snoeken komen in vele binnenwateren in het Zuiden-, Oosten- en Midden-Noorwegen voor. In sommige wateren zijn de voorraden zelfs zo goed, dat u vangsten kunt scoren waarvan je in Nederland alleen maar dromen kunt.
Meer informatie over snoeken

AF_lachs_transparentZalm

Zalm, in het bijzonder Atlantische zalm, komt in veel Noorse rivieren voor. Net als de zeeforellen gaat ook de zalm alleen voor het paaien naar de rivieren, vaak meerdere keren in zijn leven.
Meer informatie over zalm

AF_renke_transparentMarenen

De Noorse marenen zijn beperkt met hun familieleden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland te vergelijken. Een verschil bestaat uit dat ze niet alleenin meren maar ook in beekjes voorkomen.
Meer informatie over de marenen

AF_meerforelle_transparentZeeforellen

Zeeforellen zijn te vinden in de meeste rivieren in Noorwegen – op voorwaarde dat zij een verbinding met de zee hebben. Want van daaruit trekt de zeeforel naar de rivieren om te paaien, en zo te voorzien in hun nageslacht.
Meer informatie over de zeeforel

AF_quappe_transparentKwabaal

De kwabaal is te vinden in de Noorse meren en rivieren, maar wordt relatief weinig bevist, wat waarschijnlijk te wijten is aan het feit dat deze vis als voedsel vis in Noorwegen niet erg populair is.
Meer informatie over de kwabaal

AF_saibling_transparentRidderforel

Ridderforellen zijn te vinden in vele Noorse wateren, waar je een onderscheid moet maken tussen drie ondersoorten, namelijk tussen het meer forel, de zee ridderforel en de beek ridderforel.
Meer informatie over de ridderforel

AF_zander_transparentSnoekbaars

De Snoekbaars speelt slechts in een paar Noorse wateren een rol, maar waar hij voorkomt kan hij meestal gericht worden bevist. De beste zandige wateren zijn zeker in het zuiden en oosten van het land te vinden.
Meer informatie over Snoekbaars

 

© Copyright voor alle visafbeeldingen/tekeningen:
A. Fröhlich / www.media-army.de (2011)